Bergens mest populære togvariant: Vin for tog!

Ta plass! Velkommen om bord i vintoget! Her kan du se noen av bildene fra torsdagens ferd gjennom Bergens gater.

– Tenk på hva som skjer med kroppen fra den første dråpen med Champagne. Man kan drikke så mye man vil, man blir aldri full. Man blir bare lykkeligere og lykkeligere. Jeg pleier å si: «Ha alltid en flaske Champagne i kjøleskapet, så du er klar til spesielle anledninger. Og noen ganger kan den spesielle anledningen bare være at du har en flaske Champagne på kjøl.»

Vi er innom Bare restaurant i den gamle børsbygningen. Fra sin byste høyt oppe på veggen stirrer bankdirektør og stortingsmann Jørgen Faye ned på Vintogets passasjerer. Han var avholdsmann og er neppe spesielt fornøyd med at den ene gruppen etter den andre kommer inn i hans gamle styrerom for å drikke dråpene Mikael Falkman har med seg fra Taittinger.

Men det er han helt alene om.

Torsdag kveld beveget nesten 600 av Bergens Vinfests gjester seg gjennom byens gater, fra stoppested til stoppested på Vintogets bane.

  • Fikk du ikke med deg Mikael Falkman som er World Ambassador for Taittinger på Bare restaurant torsdag? Han er på plass igjen fredag kveld med vinmiddag. På menyen: Piggvar, Løyrom og Comte De Champagne og mye mer. Booking gjøres på 400 24 255 eller restaurant@barerestaurant.no

 

Under kan du se en serie bilder fra torsdagens vintog. Flere av dem som serverte gjestene på de ulike stoppestedene langs traseen er hovedpersoner i vinmakers middager, smakinger og temabaserte arrangementer på ulike vinfestssteder helgen gjennom. Klikk deg inn på program-siden vår for full oversikt. Og husk at alle sammen er å treffe på lørdagens store vinmesse på Terminus. Her kan du smake over 250 viner fra klokken 12 til 16 for en svært billig penger.

  • Det er noen få billetter igjen, og de kjøper du her.

 

Du kan også gå på Masterclass med Nicolas Potel i helgen. Dette blir en storslått masterclass om Burgund på Colonialen Litteraturhuset. Det blir også ost fra Burgund og omegn til viner fra Domaine de Bellene fra Burgund.

Boha møter ferske, norske skalldyr fresh vin fra Østerrike. Vi serverer det beste av norske skalldyr, sammen med nydelige hvitviner fra Weingut Stadt Krems og Weingut Stift Göttweig fra Østerrike. Representant fra vinhusene, Frans-Josef Gansberger, vil være til stede og fortelle oss om det vi får i glasset.

Har du lyst til å teste ut oransjevin? Da stikker du innom Don Pippo fredag eller lørdag på asiatisk fest.

Pascal byr de på perler fra Banfi. Start i Ludvig Bar klokken 19.00 til felles aperitiff og fingermat, og fortsett i Pascal med 4-retter meny og tilhørende viner.

Lørdag kan du også spise en rekke småretter på Altona, basert på fredagens winemaker med Chianti-produsenten Felsina.

Lørdag er det også boblende shopping, dersom du har lyst til å kombinere mer eller mindre alt som er hyggelig.

Kitchen & Table er det vinmakers middag både fredag og lørdag kveld. Fontanafredda kommer fra Langhe i Piemonte.

Lyst til å møte en bergensjente som lager vin? Da stikker du innom Potetkjelleren. Vi inviterer til en koselig mat og vinaften sammen med Katharina Mowinckel. Her lager vår kjøkkensjef Colin en 3-retters meny sammensatt i harmoni med bergensjenten Katharinas fremmadstormende viner.

Lørdag kan du også gå på vinsmaking på Don Pippo. Du vet vinen med kuene på? Niklas fra Meinklang er på plass i vinbaren ved Vektertorget.

Det skorter med andre ord ikke på ting å gjøre denne helgen!

Michael Falkman bød på Champagne da passasjerene var innom Bare.

 

Adi Badenhorst er stolt grunnlegger av Swartland Revolution og Swartland Indepentant. Han er på plass på Colonialen under Bergen Vinfest i år. Du kan møte ham der både fredag og lørdag.

 

(F.v.) Inger Lise F. Monsløp, Beathe B. Pedersen og Sissel Haugland.

 

(F.v.) Unni Bernson, Solveig Thuland og Arne Steie Støl.

 

Veronica Langjord bød på vin da gjestene inntok Storm bar.

 

(F.v.) Mona Beate Hole og Kjersti Aase.

 

(F.v.) Christina Plyhn Mikkelsen og Hege Faugstad.

 

Isabel Abbedissen Låstad lager pizza til gjestene på Pergola.

 

(F.v.) Beathe Pedersen, Julie Valentini og Jimmy Hennø.

 

(F.v.) Ørnulf Sørensen, Anita Johansen, Marianne Fredheim og Filip Nihlmark.

 

På Bare fikk vintogpassasjerene drikke Champagne i Bergens gamle handelskammer. Til den fikk de servert rugbrød med kongereker, løyomsalat og dillpulver, samt en krem av fermentert jordskokk, fritert klippfisk og ramsløkolje.

 

Bysten av avholdsmann og banksjef Jørgen Faye holdt oppsyn med vintogpassasjerene på Bare.

 

Ove Svendsen fra Don Pippo sammen med Bernhard Hanson som lurte fælt på hvorfor vinbaren på Vektertorget heter det den heter. Han fikk fyldig selvsagt svar om en viss sicilianer som har en stil som setter soupnazien fra Seinfeld i skyggen og som serverer panini til nøyaktig dem som passer ham.

 

Jonas Zackrisson Torp og Damien Routisseau-Magrou på Don Pippo lager mat til gjestene. De serverer rugkjeks med røykt makrell, potetkrem, syltet agurk, bacon, parmesan og sitron.

 

Jon Trygve Olsen spilte sax på Don Pippo fordi noen hadde funnet ut hvilken låt som passet til den perlende rosévinen fra Meinklang og maten vintogets gjester fikk på stedet. Hvilken låt, lurer du kanskje? «Careless Whisper» med George Michael, selvfølgelig.

 

Damien Routisseau-Magrou serverer gjestene på Don Pippo perlende rosé mens noen later til å være enda mer opptatt av årets vinquiz.

 

Hektisk aktivitet på Colonialens kjøkken i Kong Oscars gate.

 

Bjørn Johnsson på Pergola har kanskje byens tøffeste vinopptrekker. Den er laget av en vinstokk.

 

I den splitter nye baren til Colonialen i Kong Oscars gate ble det servert nydelige steamed buns fulle av godsaker til vinen.

 

På vintogets første stasjon ble det servert cava signert Daniel Sanchez, som også ønsket passasjerene velkommen på scenen på Terminus. Han kan du også møte senere i helgen under Bergen Vinfest.

 

Komiker Roar Brekke underholdt på Terminus før vintogene gikk fra bar til bar.

 

DJ Levestift, aka. Marie Storaas, sto for musikken på nachspielet på Litteraturhuset etter vintoget.

 

Alltid like kjekt å se dere! Velkommen tilbake.