Vinbondens middag med Terras Gauda

Terras Gauda lager noen av de mest beste hvite og røde vinene Spania har å by på. Opplev Galicia og «Det nye Spania» sammen med oss på Altona denne fredagen.

Aperitiff kl 19.00

Meny:

Saltbakt selleri, jordsjokk i variasjon, purrestokk, Fanaost og persille
Kveite fra Glitne med vårens asparges, krondill & syrlig smørsaus
Vårkylling med ramsløk, nykål og perlepotet
Rabarbra fra Meland, marengs og sjokolade fra Fjåk

Viner

Terras Gauda 2017
Terras Gauda La Mar 2015
Terras Gauda Black Label
Pittacum 2012

Kr. 995,-

Winemakers dinner med Borgogno

Vi serverer en herlig 4-retters meny sammen med Borgogno sine viner. Våre sommelièrer har sammen med kokkene satt opp en fantastisk mat- og vinopplevelse. Kanskje det også dukker opp noe litt eldre vin på listen vår denne kvelden.

Borgogno er ett av det eldste vinproduserende husene i Langhe og Piemonte. Med historie helt tilbake til 1761, da Bartolomeo Borgogno startet vinkjelleren.

Les mer og kjøp billetter her

Meny

Biff tartar med plomme av vaktelegg
Borgogno Dolcetto d’alba

*

Sopprisotto med kalvebrissel
Borgogno Barbera d’alba

*

Braissert og grillet Villsvin, trøffelsmør
Borgogno Barolo 1997 & Barolo 2005

*

Sjokoladeganasj på mandelbunn
Borgogno Barolo Chinato

Småretter på Altona

Lørdag har vi gleden av å servere en rekke deilige småretter basert på fredagens winemaker med Chiantiprodusenten Felsina

Vi tilbyr blant annet:
– Terrin med Andelever
– Sjøkreps
– Grillet Okse
– Sjokoladeganash
– Et utvalg av oster

Alle Felsina sine viner vil være tilgjengelig på glass hele kvelden og produsenten er tilstede og mingler med gjestene.

Kjøkkenet vil være åpent fra kl 18:00 – 23:00
Reserver gjerne bord i forkant her

Møt Felsina, Chiantiprodusenten fra Toscana i Italia

Altona Vinbar & Kjøkken har gleden av å invitere Fèlsina til oss på Bergen Vinfest, den store og flotte Chiantiprodusenten fra Toscana, Italia.

Fèlsina kjøpte vinmarken i 1966, på en tid der hele Italia sin vinproduksjon hadde store problemer. I løpet av noen få år vokste vingårdene etter det tidligere var store områder med olivenlunder og bare få hektar dedikert til vinavl. Fokuset til Fèlsina er å bli mer moderne, men samtidig ha høyt fokus på tradisjoner, kvalitet og ekspertisen til det unge teamet.
Fèlsina har flere Sangiovese kloner, og sier selv at de gjør dette på samme måte som en maler har uendelige med nyanser å jobbe med. Vinbøndene er veldig opptatt av jordsmonnets fruktighet og er åpen for å prøve det meste av nye teknikker som også innebærer biodynamisk produksjon.

Meny:

  • Sjøkreps fra Herdlaflaket med jordskokk og mandelstøv
  • Terrin med andelever
  • Grillet okse fra Jæren med kantarell og okseglace
  • Sjokoladeganasj, ristede valnøtter og Stilton

Fredag 25. august
Aperitiff fra kl. 19.00 i baren.
Meny og vinpakke (1 gl aperitiff, 4 gl til maten)
Kr. 995,- pr. person

Bestill plass her