Boblende shopping

Den perfekte lørdag formiddag for de som ønsker å kombinere litt shopping, mat, bobler, kultur, samt utvide sin kunnskap om boblenes hemmeligheter. Vi starter på Colonialen Litteraturhuset med lett introduksjon til boblenes verden og frokost. Videre vil vi besøke varierte og spennende butikker hvor det blir mulighet for shopping i tillegg til videre fordypning i boblenes underligheter. Vi avslutter på Pergola til sen lunsj og konkluderende bobler. Elisabeth og Laila fra Colonialen er guider for dagen og vil sørge for en fin fin formiddag i Bergen by.
 
Vi starter på Colonialen Litteraturhuset kl. 1100 og avslutter på Pergola kl. 1600.
 
 
Kr: 995,-
 
KJØP BILLETT HER – maks plass 40 personer

Hvorfor det? Vinspesial

Helaften på Colonialen Litteraturhuset med middag og show.

Vi inviterer til helaften med 3-retters middag i restauranten i forkant/etterkant av show, mens den Østerrikske vinprodusenten Meinklang står for vinmenyen.

«Hvorfor det?»

Med Trond Viggo Torgersen og gjest Thomas Giertsen. Trond-Viggo og hans makker inntar scenen, og publikum oppfordres til å spørre om absolutt hva som helst i denne mat- og vinspesialutgaven. Resultatet blir hysterisk morsomt og improvisert!

Colonialen Litteraturhuset kan mat og Meinklang kan vin. Sammen står de for serveringen.

Pris kr. 1 395,-

KJØP BILLETT HER – med start kl 18:00

KJØP BILLETT HER – med start kl 19:45

Colonialen Vinskole

Ønsker du innføring i vinens verden?

Colonialen Vinskole er startet for første gang i fjor høst, med god suksess og er satt opp på nytt i 2018. Gjennom kurset får du en introduksjon til vin, vindyrking, vinproduksjon, vinens historie, druer og vinområder verden over. Vi smaker oss jorden rundt på 5 kvelder.

Kurset holdes på Litteraturhuset.

Pris kr 2750,- inkl alt av vin, studiemateriale og smakeark.

Dato:  9. april, 23. april, 7. mai, 22. mai, 4. juni

Kl: 1800 – 2100

Sted: Colonialen Litteraturhuset – Zinken Hopp

Meld deg på HER

Program Colonialen Vinskole våren 2018:

Dag 1 – Introduksjon til vin – teori og smaking

Historie
Vinkultur
Druer
Vinifikasjon
Hvordan smake vin – vi smaker 6 viner

kl 1800 – 2100

Dag 2 – Frankrike – teori og smaking

Hvor, hva, hvilke forhold, hvordan, hvor mye.

Vi smaker 8 viner fra forskjellige områder i Frankrike.

kl 1800 – 2100

Dag 3 – Europa – teori og smaking

Tyskland og Østerrike

Spania og Portugal

Vi smaker 8 viner.

kl 1800 – 2100

Dag 4 – Italia – teori og smaking

Hvor, hva, hvilke forhold, hvordan, hvor mye.

Vi smaker 8 viner fra forskjellige områder i Italia.

kl 1800 – 2100

Dag 5 – Nye verden – teori og smaking

Argentina og Chile

Australia og New Zealand

USA / California

Vi smaker 8 viner.

kl 1800 – 2100

Geir Gjerdrum kommer – kommer du?

Storslått masterclass for vininteresserte. Et arrangement med Geir Gjerdrum som dykker ned i Champagne. Etterfulgt av middag hvor det blir servert nydelig grillet kjøtt med bearnaise fra Colonialens rustikke kjøkken på Litteraturhuset. Det blir også ost fra Burgund og omegn til viner fra Domaine de Bellene fra Burgund.

Man velger selv om man ønsker full pakke – altså; en helaften med middager servert i restauranten i etterkant av foredrag og smaking, eller om man ønsker å nøye seg med masterclass med foredrag og smaking som varer i ca 1,5 time – uansett hva man velger vil dette bli en vinkveld av de sjeldne!

Bli med på et dypdykk med Geir Gjerdrum i Champagne

Geir Gjerdrum, administrerende direktør i vinimportørselskapet Autentico Real Wines og Unico Pure Wines, er en av Norges største eksperter på champagne. Han er for mange mest kjent som tidligere vinjournalist i Dagens Næringsliv og forfatter av boken Champagne, vinen bak glamouren (Aschehoug 2010). Han er også medforfatter av Chablis og flere utgivelser av årboken Vinens Vinnere i tillegg å være en feiret og famøs foredragsholder som gir tilhørerne det de kom for – og litt til.

Champagneboken  er et resultat av et langt og lidenskapelig forhold til champagne. Den velkjente og trygge champagneblandingen representert ved de store champagnehusenes husstil, har fått en stor utfordrer i terroir-champagnen til småprodusentene. De lager sin egen champagne av egne druer, noe som betyr at vi kan smake jordsmonnsforskjellene i champagne på en helt ny måte. Disse champagnene har ofte større konsentrasjon og mer av smaken av druene i seg.

Geir Gjerdrum hevder at det aller morsomste er at kvaliteten på småprodusentenes viner ofte er høyere og prisene lavere.

Det store nye nå er champagne fra småprodusenter som er ”naturvin orienterte”. De dyrker druene økologisk eller biodynamisk og lager helt tørre og umanipulerte champagner som godt kan sammenlignes med viner fra Burgund og Chablis. Men det er viktig å ikke kaste ut babyen med badevannet, sier Geir Gjerdrum. Vi har nå grovt sett tre grupper av toppchampagne å velge mellom. Vi har fremdeles de klassiske champagnehusenes toppblandinger, som virkelig kan være ekstremt elegante og delikate på sitt beste. Vi har småprodusentene som leverer en mer individuell og jordsmonnspreget vare. Og så har vi de mer vinøse champagnene i naturvin-kategorien. Leve Mangfoldet!

Program:
Torsdag 24. August — 19.00
Geir Gjerdrum · Masterclass Champagne
Etterfulgt av servering fra Colonialens rustikke kjøkken på Litteraturhuset

Velkommen!

Kjøp billett her

Masterclass med Nicolas Potel

Storslått masterclass om Burgund for vininteresserte med Nicolas Potel. Etterfulgt av middag hvor det blir servert nydelig grillet kjøtt med bearnaise fra Colonialens rustikke kjøkken på Litteraturhuset. Det blir også ost fra Burgund og omegn til viner fra Domaine de Bellene fra Burgund.

Man velger selv om man ønsker full pakke – altså; en helaften med middager servert i restauranten i etterkant av foredrag og smaking, eller om man ønsker å nøye seg med masterclass med foredrag og smaking som varer i ca 1,5 time – uansett hva man velger vil dette bli en vinkveld av de sjeldne!

Et møte med Nicolas Potel avslører en energisk, dynamisk, kompromissløs, ekstremt kunnskapsrik og entusiastisk vinskaper.

Nicolas Potel lager nydelige viner på både egne og andres druer.

Etter å ha vært sjef, vinmaker og frontfigur ved negocianten som bærer hans navn i Nuits-Saint-Georges, var den epoken brått over våren 2009.  Nicolas Potel kan ikke lage vin under eget navn da noen andre har kjøpt rettighetene. Skal du finne vinene hans må du derfor se etter Domaine de Bellene eller Maison Roche de Bellene. Førstnevnte er firmaet han har etablert i byen Beaune, for å lage viner han mener kan løfte området opp til en status det fortjener. Med Maison Roche de Bellene opptrer han mer som en oppkjøper (negociant). Det betyr viner fra hele Burgund.

Sin helt egen stil

Et møte med Nicolas Potel avslører en energisk, dynamisk, kompromissløs, selvstendig og entusiastisk vinskaper. Han er opptatt av å sette sitt eget avtrykk på vinene han lager.

Han sorterer strengt og fjerner alle stilker. Hans Beaune-viner skal være elegante og delikate, gjerne feminine.

Familietradisjoner
Nicolas Potel er sønn av respekterte Gérard Potel, som døde i 1997, samme år som Nicolas produserte sin første årgang i Nuits-Saint-Georges. Gérard Potel var gründer og overhode ved Domaine de la Pousse d’Or i Volnay, som ble solgt videre etter hans død. I årene mellom 1992 og -97 fungerte Nicolas som bestyrer.

Økologi i alle ledd
De produserte deres første årgang i 2007. De gjør alt økologisk, til og med oppussingen. De bruker hamp til isolasjon, regnvann til vasking og solenergi.

I vinmarken pløyer de for hånd, de benytter aldri traktor.

Vindruene blir dyrket etter biodynamiske prinsipper. De bruker i tillegg kun den naturlige gjæren som finnes i druene, ingenting blir tilsatt, kun svovel.

Vinene er ikke bare naturlige, men også av fabelaktig kvalitet. De hvite er mineralske og elegante, mens de røde er autentiske og delikate med et soleklart pinot-preg.

Program:

Lørdag 26. August 19.00
Nicolas Potel – Masterclass Champagne

Etterfulgt av servering fra Colonialens rustikke kjøkken på Litteraturhuset

KJØP BILLETTER HER

Velkommen!

Vi popper opp Musserende!

Pop up kunnskap om vin!

Lurer du på hva forskjellen mellom Champagne og annen musserende vin er?

Dette skal du få vite alt om.

Vi smaker – Cava, Prosecco, Cremant og selvsagt Champagne!

Pris kr. 595,- pr pers – maks ant plasser 36 stk

Vinpjatt – rosévin

HVA! Vinpjatt på en fredag? Ohyes.

Temaet for kvelden er rosévin. Sommeren står for tur og mengder av rosa vin skal drikkes i inn og utland. Vi skal smake oss gjennom sommerens nyheter noen dager før og kommer med tips og vink til hva som smaker godt i solveggen i år.


I tillegg skal vi selvsagt pjatte om hvor og hvordan rosévin lages, hva vi syns og hvilken vi liker best.


Vi garanterer coole gjester og digge viner på glass! Kom så!

Gratis inngang og ca. 45 sitteplasser.

Boblende Tennfjord

Vi gjentar suksessen fra tidligere år og inviterer til «Boblende Tennfjord» etterfulgt av Pablo Zotello sin vinfestmeny som er tilpasset årets vinmaker viner. 

Ingvild Tennfjord elsker vin, kan vin og skriver om vin. Ingvild vil forteller om boblenes hemmeligheter og evne til å forføre. Hun er en entusiastisk vinjournalist og anmelder, forfatter med tre bøker på slep.