Bli kjent med «det nye Spania» og Envinate

Bli kjent med «det nye Spania» og Envinate!

Bølgen av unge produsenter omtalt som «det nye Spania» har kommet, og firkløveret hos Envinate er virkelig en av foregangsfigurene for dette.

Med vinmarker som strekker seg fra Tenerife ved vest-kysten av Afrika, innom Almansa og Extremadura til Ribeira Sacra nordøst på fastlandet, er jordsmonn og de klimatiske forholdene store, og vinene får derfor en unik karakter ut ifra sitt voksested.

Produksjonen er lav da de jobber med gamle vinstokker – noen av dem opp mot 120 år gamle! De fokuserer på lokale og unike druer og vinparseller hvor alle parseller plukkes for hånd, druene fottråkkes og vinene gjæres naturlig i nøytrale beholdere, og ingen ny eik benyttes da fokuset er å produsere viner som gir deg en nær-druen opplevelse.

Under smakingen vil vi vise viner fra både Ribeira Sacra, Tenerife og fra deres prosjekt i Almansa. De fleste av disse vinene er ikke i kommersielt salg grunnet den begrensete produksjonen, og disse vinene blir fordelt til få, utvalgte restauranter i Norge.

Dette blir en sjelden mulighet til å bli kjent med «det nye Spania», møte noen helt unike vinprodusenter som innehar en enorm kunnskap, samt smake deres uendelig flotte viner.

Smakingen starter kl 1730 og varer i ca 1 time – etter dette blir det mulighet for å hilse på besøket og bli bedre kjent med vinene deres.

Kom og bli med!

Kjøp billett til smakingen HER

Bli kjent med våre rosa sommerfavoritter!

Vi drikker mer og mer rosévin for hvert år som går. Rosévin har fått en ny status her til lands. Den er ikke lenger en slapp, rosablek vin på en fin flaske som egner seg best som lysestake.

Vi smaker seks rosa nyheter fra hele verden! Naturlige, ufiltrerte og saftige!
Kom å smak med oss!
Pris kr. 350,-
Kjøp billett HER

Bli kjent med Riesling

Epler, fersken, aprikoser, mineraler og jord.

Om en popularitetskonkurranse for hvite druer ble avholdt, er det en stor sannsynlighet for at Riesling ville ta kronen. Opprinnelig fra Rhindalen i Tyskland, viser denne sent modnet, noen magiske fruktige og mineralpreget viner.

Riesling ble ikke alltid ansett som en magisk flott hvitvinsdrue. Den har opplevd et tid med dystert rykte siden 1980-årene hvor den ble assossiert med enkel, kjedelig kvalitet og søtlige vin. Heldigvis er dette ikke tilfelle lenger, og en ny entusiasme har spredt seg over hele verden blant vinelskere, vinkelnere og vinkjennere.

Noen av de fineste Rieslings kommer fra Mosel og Rhinedalen i Tyskland. Den er også utbredt og kjent fra for sin kvalitet i Alsace, Østerrike og Australia, USA og New Zealand.

Rieslings bærer preg av voksested – alt fra jord til klima, til vingårdens spesifikasjoner – og former druen til beintørre, fulle og krydrede, eller saftige og søte viner.

Kom og bli kjent med magiske Riesling! Kjøp billett HER

Grillings i bakgården

Vi fyrer opp grillen og stemningen i bakgården. Det blir deilige lår av kje, god musikk, og digge viner fra sherryprodusenten Bodegas Tradición og vinlegenden Tom Lubbe. En riktig bakgårdsfest man vil ha med seg!

Vinene får du i store og små glass – så mye eller lite du vil ha – nesten.

Reserver plass HER og få tilgang til alt som serveres fra grillen! – 350,- pr.pers

Domaine Ganevat & Ismael Gozalo!

Jura på sitt beste og fremtiden i Spania!
Once in a lifetime smaking av vinene til Domaine Ganevat og Ismael Gozalo – alle vinene åpnes og smakes!Anne Ganevat og Ismael Gozalo kommer for første gang til Norge!Anne Ganevat og broren Jean Francois Ganevat sine viner fra Jura er genierklært og vinene har kultstatus verden over. Vi åpner viner som kun er tilgjengelig i mikroskopiske kvanta.
http://www.autentico.no/produsenter/232/dom-ganevatIsmael Gozalo er født og oppvokst i en vinproduserende familie, og i 1998 begynte han å eksperimentere med å produsere andre viner utenfor familiens vineri.
Han innså at en friskere stil fremstilt på naturens premisser var veien han ville følge videre, og produserer viner helt uten tilsetningsstoffer.
Alle vinmarker drives økologisk.

Reserver plass i Matbaren HER

Bli kjent med Loire

Loire-dalen er hjem til over 4000 vingårder som produserer et svimlende utvalg av elegante kvalitetsviner.

Frankrikes lengste elv heter Loire, og langs elva ligger det vinområder på rekke og rad. Den mest kjente heter Sancerre, men Loire-dalen har mye annet spennende å by på. Alt fra krispe hvite, forfriskende roséer, røde som viser frukt fremfor kraft, overdådige søte og musserende viner.

Det er her i «hagen til Frankrike» du kan finne fantastiske slott og flere av Frankrikes mest undervurderte viner.

Kjøp billett HER

Kom og bli kjent med et stort mangfoldet av viner fra dalen Loire!