Til bords med Tom Lubbe/Matassa

Kjøkkenet på Colonialen legger opp til en strålende Smaksmeny på 5 retter. Dette kombinert med vinlegenden Tom Lubbe sine viner under navnet Matassa. Han guider oss gjennom kvelden med viner fra området Roussillon. En unik mulighet til å bli bedre kjent med Tom og hans viner. Styrerommet har kun plass til 12 gjester så her gjelder det å være om seg og sikre seg plass tidlig.

Ps. Tom kommer kanskje til å ha på seg t-skjorte denne dagen, litt avhengig av været. Og maten skal ikke serveres fra en varebil.

Pris kr. 1295,- for 5-retters meny med tilhørende vinmeny i selskap med Tom Lubbe.

Kjøp billett HER

Til bords med Bodegas Tradición

Er Sherry kun en gammel dames vin å nippe til eller er den i ferd med å vinne noe av sin tidligere popularitet tilbake?

Ken og jeg var på besøk i området i fjor sommer og dro derfra oppglødet og fast bestemt på at vi må drikke mer Sherry i fremtiden og det skal vi nå under årets Vinfest. Bodegas Tradición kommer til Bergen og skal være i Kong Oscarsgate 44, både i restauranten torsdag og i Matbaren de andre dagene.

Til bords med Bodegas Tradición
Kjøkkenet på Colonialen legger opp til en strålende Smaksmeny på 5 retter. Dette kombinert med viner fra den beste produsenten i Jerez della Frontera; Bodegas Tradición. Eduardo Davies guider oss gjennom Sherryproduksjon og de forskjellige stilene området er kjent for. En unik mulighet til å bli bedre kjent med hetvinene fra området og oppleve vinene i kombinasjon med mat – noe som kan være helt magisk! Styrerommet har kun plass til 12 gjester så her gjelder det å være om seg og sikre seg plass tidlig.

5-retters meny med tilhørende vinmeny
Pris kr. 1295,-

Kjøp billett HER

Les mer her:
https://colonialen.no/nysgjerrig-pa-sherry-eller-bare-sinnssykt-fan/

Ridgeview – prisvinnende engelsk musserende

Tom Surgey fra Ridgeview kommer til Colonialen Restaurant under årets Bergen Vinfest – kommer du?

 

Ridgeview er en familiebedrift dedikert til produksjon av høyeste kvalitet musserende. Ved hjelp av tradisjonelle druesorter og metoder, hengivenhet til vingårder og vinfremstilling har resultert i vinnerne av en rekke internasjonale musserende trofeer.

 

Ridgeview ble grunnlagt i 1994 av Mike og Chris Roberts i South Downs of England. De spesialiserer seg på å dyrke klassiske druesorter for å lage høyeste kvalitet flaskefermenterte musserende viner.. Verdensklassens status for deres viner reflekteres av antall nasjonale og internasjonale medaljer og troféer som de har mottatt siden utgivelsen av deres første vin fra 1996-årgangen. Den andre generasjonen av familien har nå blitt etablert i sentrale roller innenfor Ridgeview. Deres engasjement, lidenskap og besluttsomhet har bidratt til det internasjonale omdømme og popularitet som nå tilskrives engelsk Sparkling Wine.

 

Merret Ridgeviews varemerke MERRET ™ er til ære for engelskmannen Christopher Merret. I 1662 presenterte han et papir til Royal Society i London som dokumenterte prosessen for å lage tradisjonell metode musserende viner. Dette var 30 år før teknikken ble dokumentert i champagne. For å feire Merrets prestasjoner har Ridgeview holdt en London-forbindelse når de navngir deres viner.

 

Ridgeview ble grunnlagt av Mike og Chris Roberts. Dessverre gikk Mike Roberts bort i 2014. En pioner i den engelske vinindustrien som ble tildelt en MBE for sine tjenester til engelsk vin i 2011.  Den andre generasjonen av familien Roberts fortsetter å spille aktive roller i ledelsen, vinproduksjonen og markedsføringen av sin prisbelønte vin. De fortsetter å produsere den fineste musserende vin.  Familiens engasjement, lidenskap og besluttsomhet har vesentlig bidratt til det internasjonale rykte og popularitet som nå tilskrives engelsk Sparkling Wine.

Bestill bord her

Fyrverkeri med Adi

Gjør deg klar for ett fyrverkeri!

Sammen med vinene er Adi i seg selv en liten festival.

Adi er oppvokst på gård i en tid da det var flere hippier enn trafikklys og man fremdeles spiste friske grønnsaker mens man drakk Cinsault. Som 13åring produserte han sin første vin, og etter endt skolegang bar det rett videre på ønologistudiet for å studere vinmaking.

Etter å ha tilegnet seg kunnskap og erfaring ved å jobbe hos noen av de store som Chateau Angelus i Bordeaux og Alain Graillot i Rhône, reiste han tilbake til røttene sine for å produsere vin slik han var vokst opp med.

Sammen med sin fetter Hein, fant de en forlatt vingård nær Paardeberg fjellene i Swartland. Her produserer de vin på tradisjonell måte med utstrakt bruk av hele drueklaser, gjæring og modning på betong, gamle foudre og ingen bruk av industriell gjær.

Adi Badenhorst er stolt grunnlegger av Swartland Revolution og Swartland Indepentant for vin fra den nye verdens underverden.

Lokalt blir han og hans likesinnede kollegaer omtalt som ”The Swartland Rebells”, men du vil kjenne at det er ikke mye opprør i disse vinene.

La Adi spille opp til dans, og du blir muligens tatt med på en snurr.

Bestill bord her

Colonialen popper opp musserende vin

Grunnet stor interesse setter vi opp enda en dato med musserende 🙂

Lurer du på hva forskjellen mellom Champagne og annen musserende vin er?

Dette skal du få vite alt om.

Vi smaker – Cava, Prosecco, Cremant og selvsagt Champagne!

kl 1800 – 2000

Pris kr. 595,- pr pers