Kortreist vårmeny med Gianluca Colombo

Så er spørsmålet om vi klarer å lage en vårmeny med piemontesiske viner…

Uansett klarer vi kortreist og lokalt, noe vi er glade i på Don Pippo. Og Gianluca kommer jo – en energisk, «up and coming», ung piemontesisk vinprodusent med ikke mindre enn «“Giulio Gambelli” Award 2014 – Best Italian Winemaker» i bagasjen. Det MÅ jo være bra.

Menyen blir 6 – 10 retter med metthetsgaranti.
Viner – slik det ser ut nå – mimimum:

Nu vino rosso 2017
Langhe Pinot Nero 2017
Barbera d’Alba 2016
Nebbiolo d’Alba 2017
Langhe Pinot Nero 2014 (ikke i salg)
Barbera d’Alba «Greta» 2014 (ikke i salg)

Tid: Kl. 19.00 – begge dager
Mat og drikke: 1200,-

Senere på kvelden kommer DJ og spiller ITALIODISKO ALL NIGHT.

Det blir ikke mer typisk Don Pippo-kveld enn dette her!

Smaking: Andre Vinland

Stort sett er det Italia, Frankrike og Spania som får oppmerksomhet når vi snakker om vin og drikker vin. På denne smakingen går vi av den oppmerkede stien, og tar for oss vinland som ikke får så mye oppmerksomhet! Har du smakt vin fra Georgia, fra Romania eller Libanon? Kom og prøv sammen med oss! Vi smaker 6 forskjellige viner!

Pris: 425,-

Kl 16.30 – 18.30

Book på www.donpippo.no
Skriv “andre vinland” i beskjedfeltet.

DETTE BLIR STRÅLENDE!

Fredag og lørdag under vinfesten 2017 braker det løs med Don Pippos ASIAN SUPER TACO-STYLE WINEFEST FEAST PARTY – en helaftens massiv mauleparty der man konkurrerer med nabobordet om å lage den absolutt beste mat- og vinkombinasjonen. Her serverer vi hjemmelagde og smakfulle retter som indonesiske Lam Rendang, malaysisk karri og kantonesisk soyakylling som man selv setter sammen med enten ris, fritert wonton, spicy kimchi, friske urter, et utall sauser, (inkludert hjemmelaget sweet chili) og masse annet digg.

Kokker og vertskap for kvelden er ingen ringere enn Miss Sensational Superasianchef herself: kokk og konditor Ingrid Eidsaa, samt sidestilt sidekick og gastronomisk anker: Gastronom og kvanteitaliener, Jonas (Lost in Transasian) Zackrisson Torp. Kveldens mer eller mindre tilstedeværende vinguide er Mr. Mt. Ventoux hisself, Ove Svendsen.

Viner for kvelden vil hovedsakelig være ufiltrerte med vekt på de oransje variantene. Foretrekker man noe annet vil man nødvendigvis først skjelles ut etter noter, men tilslutt: aksepteres og elskes som en nær venn og sjelefrende.

Musikk under måltidet vil være hovedsakelig sarkastisk / asiatisk med fremragende seleksjoner musikk fra ledende musikknasjoner som Nepal, Indonesia og i reconciliasjonens navn, også fra både Nord og Syd-Korea.

Musikken skal ikke spilles så høyt at det blir irriterende for folk. Dette passer vi bare på.

FRA 19.30 til ca. 21.00.
ASIAN FEAST MENY: 650,- inkl. forretter (tygg), mat og velkomst-bobler.
ANBEFALTE VINPAKKER – kjøpes på stedet alt etter tørst og behov. Ellers, et solid utvalg med røde/hvite/andre viner på glass. 

Book på her
Skriv “aAsian Food Party – lørdag” i beskjedfeltet.

DETTE BLIR STRÅLENDE!

Fredag og lørdag under vinfesten 2017 braker det løs med Don Pippos ASIAN SUPER TACO-STYLE WINEFEST FEAST PARTY – en helaftens massiv mauleparty der man konkurrerer med nabobordet om å lage den absolutt beste mat- og vinkombinasjonen. Her serverer vi hjemmelagde og smakfulle retter som indonesiske Lam Rendang, malaysisk karri og kantonesisk soyakylling som man selv setter sammen med enten ris, fritert wonton, spicy kimchi, friske urter, et utall sauser, (inkludert hjemmelaget sweet chili) og masse annet digg.

Kokker og vertskap for kvelden er ingen ringere enn Miss Sensational Superasianchef herself: kokk og konditor Ingrid Eidsaa, samt sidestilt sidekick og gastronomisk anker: Gastronom og kvanteitaliener, Jonas (Lost in Transasian) Zackrisson Torp. Kveldens mer eller mindre tilstedeværende vinguide er Mr. Mt. Ventoux hisself, Ove Svendsen.

Viner for kvelden vil hovedsakelig være ufiltrerte med vekt på de oransje variantene. Foretrekker man noe annet vil man nødvendigvis først skjelles ut etter noter, men tilslutt: aksepteres og elskes som en nær venn og sjelefrende.

Musikk under måltidet vil være hovedsakelig sarkastisk / asiatisk med fremragende seleksjoner musikk fra ledende musikknasjoner som Nepal, Indonesia og i reconciliasjonens navn, også fra både Nord og Syd-Korea.

Musikken skal ikke spilles så høyt at det blir irriterende for folk. Dette passer vi bare på.

FRA 19.30 til ca. 21.00.
ASIAN FEAST MENY: 650,- inkl. forretter (tygg), mat og velkomst-bobler.
ANBEFALTE VINPAKKER – kjøpes på stedet alt etter tørst og behov. Ellers, et solid utvalg med røde/hvite/andre viner på glass. 

Book på her
Skriv “Asian Food Party – fredag” i beskjedfeltet.

Prosaparty

Bli med på boblende fest med verdenslansering av Meinklang Prosa i fullformat! Vi lover god stemning og rosa perlevin for første gang fra magnumflasker i glasset!
Kl 21.00 – ut – Prosaparty

Abonner på våre eventer for å få med deg alt som skjer på Don Pippo: https://www.facebook.com/pg/donpippobergen/events/

Økologismaking

Bergen Vinfest går snart av stabelen og i den anledning holder vinbaren Don Pippo i samarbeid med Oikos Bergen en vinsmaking spesielt for Oikos medlemmer!

Vi inviterer til en smaking med konvensjonell versus økologisk versus biodynamisk versus naturvin. Vi holder en innføring innen de forskjellige begrepene, og fortsetter med smaking av 5 forskjellige viner. Vi lover gode viner, høy temperatur og avstemning på den beste vinen.

Pris for Oikos medlemmer: 290,-
Pris for alle andre: 390,-
Tid: 16:00 – 18:00 (Alle må være ute senest kl. 18:00 på grunn av påfølgende vintog.)

Book på www.donpippo.no Skriv “økologismaking” i beskjedfeltet.

Don Pippo er ikke veldig stort og det er begrenset med plass, har du lyst til å komme er det lurt å booke bord så fort som mulig. 

Storbesøk fra Syd Afrika

Intellego-kveld + «Heng i Baren» med Matassa-Tom og Jurgen Gouws.

Don Pippo får storbesøk fra Syd Afrika og herrene Jürgen Gouws (Intellego Wines) og SELVESTE Tom Lubbe (Matassa). Kvelden starter med en smaking og seleksjon vintapas til Jürgens viner og avsluttes med Sør-Afrikafest ut natten. Tom holder vertskap med Courtney på Lysverket først og joiner Don Pippo fra ca. 22.00 for etterfest. Bli med å feire at disse sinnsykt dyktige og internasjonalt meget anerkjente vinmakerene kommer og besøker vår regnfulle landsby.

Vinvennlige småsnacks (tastingmeny) mellom 19.30 og 21.00 fra kr. 245,-.
Ellers vanlig pippomeny utenom.

Bordbestilling gjøres på epost til elskerdeg(a)donpippo.no

Vinmakerfest med The Scholium Project og Kongsgaard Winery!

Bli med to fantastiske vinmakere fra California for en senkveldsmaking og fest med deres viner (og litt Champagne selvfølgelig).
Abe Schoener, stifter og vinmaker hos The Scholium Project og Alex Kongsgaard fra Kongsgaard winery i Napa Vallay kommer begge til å være til stede for å vise frem sine viner og for å svare på spørsmål. Abe sine viner blir for første gang tilgjengelig i Norge som en del av denne turen.
Vel møtt!

Please join two very special winemakers from California for a late night tasting and party with their wines (supplemented with Champagne, of course!)
Abe Schoener, the founder and winemaker for The Scholium Project and Alex Kongsgaard from the Kongsgaard winery in Napa will both be here to share their wines and answer questions. .
Abe’s wines are making their debut here in Norway as part of this trip.
Hope you can join!