Winemakers Dinner – Sharing med Fontanafredda

Kitchen & Table Bergen inviterer til et festmåltid med Winemakers Sharing Dinner på fredag 3. mai. Vi samles alle rundt bordet for en kveld fylt med god mat, deilig rosé- og rødvin og ikke minst godt selskap!

Vi får besøk av det flotte vinhuset Fontanafredda fra Piemonte i Italia. Fontanafredda var opprinnelig det kongelige jaktslottet til Kong Victor Emmanuel av Sardinia, som senere ble det samlede Italias første konge. Som en av de større produsenter i Langhe regionen, var de blant de første som konverterte alle sine egne vingårder til økologisk landbruk.

Fontanafredda mottok utmerkelsen «Winery of the year 2017» av Wine Enthusiast.

Sammen med deilige, sommerlige viner fra Fontanafredda disker vi opp med sharing meny i ekte Kitchen & Table stil. Vi starter med aperitiff, Fontanafredda Langhe Rosato kl. 19.00!

Forretter – Sharing

Grillet norsk sjøkreps med estragonsmør
Kamskjell salat med jordskokker og kjørvel
Kimchi vaffel med krabbe, chili aioli og koriander

Vin: Fontanafredda Contessa Rosa

Hovedretter – Sharing

Fra kullgrillen:
Braisert short ribs
Cajun kylling
Lamme kebab

Tilbehør:
Cous cous “tabuleh” tatziki, bakt aubergine og granateple, grillet asparges
Bakte småpoteter med mais og bacon

Vin: Raimonda Barbera d’Alba

Dessert – Sharing

Jordbær, brent italiensk marengs, kulturmelk sorbet, syltet sitron og tertecrunch

Vin: Fontanafredda Brachetto d’Acqui

3 retters Sharing meny med vinpakke – 795 kr per person

Book et bord nå!

Winemakers Sharing Dinner

Kitchen & Table Bergen inviterer til et festmåltid på Winemakers Sharing Dinner.

Vi samles alle rundt bordet for en kveld fylt med god mat, deilig vin og ikke minst godt selskap.

Vi får besøk av det fantastiske vinhuset Josè Maria da Fonseca fra Portugal!

Familiebedriften har nesten 200 år på baken, men vinhuset er allikevel i høyeste grad oppdaterte. Her gjelder filosofien om konstant utvikling, investering i forskning og produksjon, samt å kombinere moderne teknikker med tradisjonell kunnskap. Josè Maria da Fonseca har produsert vin siden 1834 og er dermed det eldste og mest prestisjefylte vinhuset i Portugal.

Sammen med deilige viner fra Josè Maria da Fonseca disker vi opp til fest i ekte Kitchen & Table-stil med vår innholdsrike sharingmeny.

Til forrett fyller vi bordet med fristende sjømat som kveite, laks, blåskjell og krabbe, alt med en twist av Asia.

Saftige kjøttretter fra kullgrillen til hovedrett serveres med masse deilig tilbehør der bbq er tema.

Ingen fest er komplett uten kake til dessert, vi avslutter derfor festmåltidet med en saftig appelsin- og nøttekake!

Bli med på festen! Vi starter med aperitiff kl. 19.00.

 

SHARING MENY

FORRETTER

Singapore pepperkrabbe – lime og ingefær.

Blåskjell – brent sitron

Laks “Tataki” – grønnsakstempura.

Kveitecarpaccio – chili og koriander.

 

HOVEDRETTER

Fra kullgrill

 

Ribbe av storfe, langtidsbraisert i 48 timer – søtpotetfries, avokadosalat og salat.

Vårkylling – asparges og sitron.

Oklahoma Pork – coleslaw, marinerte mungspirer og bbq-saus

 

DESSERT

K&T nøttekake med appelsinkrem og krokan.

Mat og vinpakke: 1095 ,- per person

Kun mat: 600,- per person

Reserver plass HER

Winemakers dinner Fontanafredda

Fontanafredda kommer fra Langhe i Piemonte. Vinhuset har eksistert siden 1878 og navnet betyr «den kalde kilde». Kitchen&Table får besøk av vinprodusenten under årets vinfest og inviterer til winemakers dinner fredag og lørdag kl 1900.

 

MENY:

APERITIFF – Fontanafredda Bolla Ciao 2010

 

FORRETT

ARGENTINSKE VILLREKER, Petit poise puré og blåskjell-kefir espuma

VIN – Fontanafredda Roero Arneis Pradalupo 2015

 

MELLOMRETT

CARPACCIO AV GÅHJORT YTREFILET, Syltet plomme, tyttebærgelé og pepperrotchips

VIN – Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2015

 

HOVEDRETT

SKANKE AV STORFE, Pastinakk – og jordskokkpuré og sjysaus

VIN – Fontanafredda Barolo Serralunga d’Alba 2013

 

DESSERT

SITRONCURD, Sitronchips, yoghurtsorbet og salvie-sitron sukkerbrød

VIN – Fontanafredda Moscato d’Asti 2016

 

4 RETTER MENY MED VINER OG APERITIFF 1095 ,-

Reserver bord her

Winemakers dinner Fontanafredda

Fontanafredda kommer fra Langhe i Piemonte. Vinhuset har eksistert siden 1878 og navnet betyr «den kalde kilde». Kitchen&Table får besøk av vinprodusenten under årets vinfest og inviterer til winemakers dinner fredag og lørdag kl 1900.

 

MENY:

APERITIFF – Fontanafredda Bolla Ciao 2010

 

FORRETT

ARGENTINSKE VILLREKER, Petit poise puré og blåskjell-kefir espuma

VIN – Fontanafredda Roero Arneis Pradalupo 2015

 

MELLOMRETT

CARPACCIO AV GÅHJORT YTREFILET, Syltet plomme, tyttebærgelé og pepperrotchips

VIN – Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo 2015

 

HOVEDRETT

SKANKE AV STORFE, Pastinakk – og jordskokkpuré og sjysaus

VIN – Fontanafredda Barolo Serralunga d’Alba 2013

 

DESSERT

SITRONCURD, Sitronchips, yoghurtsorbet og salvie-sitron sukkerbrød

VIN – Fontanafredda Moscato d’Asti 2016

 

4 RETTER MENY MED VINER OG APERITIFF 1095 ,-

Reserver bord her

 

Christer Berens kommer på besøk.

Kitchen & Table får besøk av Christer Berens 3.mai og byr på følgende:
Winemakers Dinner som starter med vinsmaking fra 19.00 til 19.30, deretter serverer de en herlig 4 retters meny akkompagnert av Christers’ fabelaktige viner.

Dato: Onsdag 3.mai
Start: Kl.19.00
Pris per person 995,- inkl. vinsmaking, 4 retters meny og 4 retters vinemeny.

Om Christer:
Cuvée Christer Berens er en vinserie laget av vinkjenneren Christer Berens. Christer finner frem til litt ukjente vinområder hvor det lages vin av høy kvalitet til en rimelig pris. Han blander sine viner for at de skal kunne nytes på egen hånd, men også til mat. Christer har alltid vært opptatt av at god vin skal være for alle, og serien inneholder foreløpig viner fra Italia og Frankrike. Berens vokste opp i Bollebygd utenfor Gøteborg, og dette ser man i seriens logo som er tydelig inspirert av Bollebygds kommunevåpen. Christer er utdannet vinkelner, og har jobbet både som dette og restaurantsjef i tillegg til å ha skrevet en rekke vin- og matbøker.

Navnet Christer Berens er synonymt med vin. Berens er kåret til Norges beste vinkelner to ganger og har bakgrunn fra restauranter som Bagatelle, Bølgen & Moi og Le Canard. Han har også faste innslag på TV2s «God Morgen, Norge» og P4s «Nytelsesfredag». Han holder også vinkurs og foredrag, og turnerer land og strand for å bidra til å gi flere smaksopplevelser med mat og vin.

Hjertelig velkommen!