Spennende smaker fra havet med Hugel & Fils

Gjennom flere års erfaring, og samarbeid, har vi sammen med Havforskningsinstituttet laget en helt spesiell meny til dere i anledning årets vinfest.

Pascal Mat & Vin byr på utsøkte retter laget av både kjente og ukjente skatter fra havet. Vinbonden selv, fra Hugel & Fils, skjenker selv de edle dråper i glasset og forteller gjerne historien om vingården og valgte viner. Kl. 19.00 ønskes du velkommen av vinbonden og Otte Bjelland, fra Havforskningsinstituttet, som tar deg med på en kort reise inn i bifangsten sin historie og bruk.

Kl. 19.30 fortsetter kvelden i Pascal Mat & Vin med følgende meny og tilhørende drikke:

Smørposjert Stillehavsøsters   – Hugel Classic Riesling
Tempurastekt bifangst – Hugel Pinot Blanc «Les Amours»
Grillet bifangst med asparges og hollandaise – Hugel Riesling Grand Vin d`Alsace «Grossi Laüe»
Assorterte oster  – Hugel Classic Gewurztraminer
Rabarbra og hvit sjokolade  – Hugel Vendange Tardive Gewurztraminer

Meny inkl. drikke pr. person Kr. 995,-

Om produsenten: Noen av de mest praktfulle hvitviner i Frankrike har sitt opphav i Riquewihr, Alsace. Det er uten tvil de hvite viner Alsace er mest kjent for. Hugel & Fils er nok det mest berømte og respektere vinhuset i Alsace, grunnlagt allerede i 1639. Med over 375 år i Alsace og dets vins tjeneste, er det betydelige mengder kunnskap og erfaringer familien sitter inne med.

Hugel & Fils på Ludvig Bar

Ukeslutt og helgekos i Ludvig Bar!

Avslutt uken og start helgen med gode viner fra Hugel & Fils der vinbonden selv skjenker i glasset. Et utvalg viner fra Hugel og gastronomisk fingermat fra Lucullus – en bedre start på helgen blir det neppe !

Noen av de mest praktfulle hvitviner i Frankrike har sitt opphav i Riquewihr, Alsace. Det er uten tvil de hvite viner Alsace er mest kjent for. Hugel & Fils er nok det mest berømte og respektere vinhuset i Alsace, grunnlagt allerede i 1639. Med over 375 år i Alsace og dets vins tjeneste, er det betydelige mengder kunnskap og erfaringer familien sitter inne med.

Stikk innom oss, fredag på Ludvig Bar mellom kl. 16.00 -19.00!

Pris pr. person kr. 395,-

 

 

 

Vårens eventyr – Bergen Vinfest på Neptun!

Fredag 4.mai 2018 kl. 19.00

 

Norske råvarer fra havet møter chilensk matkultur med deilig sjømat fra buffet og mye GOD vin. Mathiue, fra vingården, Cono Sur, byr på en frisk aperitiff kl. 19.00 og loser oss utover med 6 velvalgte viner til de ulike smaker. Cono Sur sin historie får du med på kjøpet og er du heldig kommer det en liten trudde-lutt og en representant for den chilenske nasjonaldrakten.

Hele kvelden kr. 995 pr. person

 

Bordbestilling;

e-mail: karin.haugland@scandichotels.com

Telefon: 55 30 68 51 / 908 22 132

 

Cono Sur

Vina Cono Sur ble grunnlagt i 12993 med tanke på å utforske eksportmarkedet for innovative og nyskapende viner fra Chile.

Navnet Cono Sur refererertil beliggenheten på den sørlige halvkule „Cono of South America“, hvor Chile befinner seg helt mot vest.

Hovedkontoret til ono Sur finner vi 150 km sør for Santiago i hjertet av den anerkjente dalen, Colchagua Valley. Cono Sur er et ungt vinhus og deres motto gjenspeiler dette.

 

Cono Sur søker hele tiden etter de beste vinmarkenesom best kan uttrykke aroma og smak fra de forskjellige druetypene.

De utforsker nye muligheter hele tiden og er blitt den største produsent av Pinot Noir i Sør-Amerika.

 

I 1998 begynte Cono Sur sitt prosjekt for å snu jordbruket sitt i retning av det økologiske.Fra tradisjonelt jordbruk med sprøytemidler og kunstgjødsel har Cono Sur gått over til mer miljøvennlige metoder, og bruker nå innsekter og planter for å kontrollere sykdommer og ugress i vinmarkene. I 2000 startet Cono Sur med å produsere økologiske viner, og de har per i dag flere økologiske viner på markedet.

Metodene de bruker for å dyrke best mulig druer gjenspeiler deres filosofi  om enkelhet, renhet og økologi.

 

Chile har perfekte forhold for dyrking av vindruer !

De har middelhavsklima med regn om vinteren, men lange tørre perioder både om våren og sommeren.Det er stor temperaturfoskjell mellom dag og natt, ofte opp til 20 grader.

I tillegg får plantene mye sol, men temperaturen blir sjelden over 30 grader.

 

Cono Sur eier 1000 hektar vinmark fordelt på 40 forskjellige eiendommer i dalene Limari, Aconcagua, Casablanca, San Antonio, Maipo, Cachapoal, Colchagua, Curico, Maule og Bio-Bio.

 

50% av druene dyrkes på egen jord, 30% får de av Conhhay y Toro, 20% av druene kjøper de av vinbønder de har signert kontrakt med over lang tid. På denne måten sikres jevn, god kvalitet.

 

Perler fra Banfi

Lørdag 26.august 2017 lager vi en feiende flott og velsmakende kombinasjon av mat og drikke i forbindelse med Bergen Vinfest. Start i Ludvig Bar kl. 19.00 til felles aperitiff og fingermat og fortsetter i Pascal med 4-retter meny og tilhørende viner. Om ikke dette klokkeslett passer så kom når det passer dere, vi er fleksible for dere !

Vi serverer vin fra Castello Banfi geleidet av deres kunnskapsrike regional manager Europa, Igor Marini, som ogaå er master of wine. I god kombinasjon med mat tilbredt av sesongens beste råvarer.

Dette blir en smakfull aften – hvor du får servert følgende meny:

Amuse bouche

Vin: Brut Metode Tradizionale Classico

Stekt kongekrabbe med urtecrisp, avokado, syltet fennikel

og soyanøttesmør

Vin : Banfi La Pettegola Vermentino

Andebryst og lår med panert sopprisotto, jordskokk,

Purreløk og trøffel

Vin : Banfi Brunello di Montalcino

Oster med marmelade og nøttetoast

Vin : Banfi Summus
«Plomme tarte tatin» med kanel-rømmeis

og eple
Vin :
Banfi Florus Moscadello di Montalcino
Kaffe – Petit fours

Kr. 895.- inkl. meny, vin, kaffe og petit fours
Til avec anbefales : Grappa di Montalcino fra Banfi kr. 60 pr. glass

Bordreserver her eller send en mail

 

Castello Banfi

Montalcino er en vakker middelalderlandsby sør for Siena i Toscana. Byen ligger på en 600 meter høy åskam med en gammel borg ruvende over landskapet. Det var i disse pittoreske omgivelsene at brødrene Mariani bestemte seg for å etablere sitt Banfi-imperium på midten av 1900-tallet. De lette etter muligheter for å lage vin på et sted der de kunne kombinere italienske tradisjoner og moderne teknologi. På den 2830 hektar store eiendommen i Montalcino produserer Castello Banfi årlig 10 millioner flasker, og eksporterer vin til over 50 land. Banfi er i dag en av Italias største vinprodusenter. Banfi har også en eiendom i Piemonte, hvor de produserer viner typiske for området.