Champagnehuset Taittinger gjester Restaurant 1877

Under årets Bergen Vinfest får vi besøk av Champagne Taittinger på 1877!

Torsdagen arrangeres vintog med dertil smaking av champagne, fredag og lørdag inviterer vi til en nydelig og intim helaften med kun champagne i kombinasjon med vår vinfestmeny. Dette får dere hos oss:

 

Helaften med 5-retters middag og champagne – pris per gjest kr. 1995,-

 

Aperitiff
Taittinger Brut Reserve

Skalldyr
Taittinger Prelude Grands Crus

Fisk
Taittinger Millesime 2013

Kjøtt
Taittinger Les Folies de la Marquetterie

Ost
Taittinger Prestige Rose

Dessert
Taittinger Nocturne

Denne champagnemenyen kan du nyte både fredag den 3. og lørdag den 4. mai. Velg dagen det passer for deg og send oss en epost! booking(a)restaurant1877.no

 

Mat med Kjærlighet & Kunnskap

Et måltid på Restaurant 1877 er tilberedt med kjærlighet og kunnskap. Våre menyer er bygget på sesongens beste råvarer og kokkenes nære forhold til lokale leverandører. Videre har vi stort fokus på norsk matkultur, og vi lar oss da særlig inspirere av det vestlandske jordbruket. Bergen er kjent for kraftige væromslag og fuktig klima, og sesongsvingningene lokker frem mange spennende smaker og råvarer. Å oppleve både vår, sommer, høst og vinter på en og samme dag er ikke uvanlig her i Bergen. En utfordring synes mange – på vårt kjøkken lokker det frem kreativitet, inspirasjon og mangfold.

Det er viktig for oss at hver rett gjenspeiler gode opplevelser og har en helt egen historie.

 

Champagnehuset Taittinger

Taittinger is distinguished for its extensive vineyard holdings of 752 acres, including prestigious Grand Cru vineyards in the Côte des Blancs and Montagne de Reims regions.Unlike most large houses, Champagne Taittinger relies primarily on estate grapes for its portfolio of Champagnes. Also unique are the higher proportion of Chardonnay in its wines that gives Taittinger its signature style, and the time devoted to aging the wines before release most often greatly exceeding the legal requirement, in a practice that also has become a Taittinger hallmark.

Taittinger was founded upon a promise that Pierre Taittinger made to himself in 1915 when he was a young cavalry officer serving in the First World War, with his company headquarters at the Château de la Marquetterie, two miles from Epernay near the Marne River. Captivated by the lovely 18th century residence, the young Taittinger was determined to purchase it should the opportunity arise. By September 1930 he had acquired the venerable Champagne firm of Forest Fourneaux, founded in 1734 and the third oldest Champagne house in existence at the time. He began to restructure the firm and to expand its vineyard holdings in some of the finest producing areas of Champagne. Two years later, Pierre Taittinger kept his promise to purchase the Château de la Marquetterie and its surrounding vineyards as well as the Comtes des Champagne residence in downtown Reims.

Winemakers dinner med Andrea Pieropan hos Restaurant 1877

Fredag 4. mai inviterer vi til helaften hos oss.

I forbindelse med årets vinfest kommer nemlig vinprodusenten Andrea Pieropan til 1877. Andrea stiller i egen person og prater om de edle dråper han har tatt med seg. Det serveres som vanlig en 5-retters meny med lokal forankring, som denne gang er komponert for å matche det Pieropan har å by på.

Familien Pieropan dyrker vindruer i det annerkjente Soave-distriktet, og de har sine røtter helt tilbake til 1880. Pieropan har i dag en rekke vinmarker, hvorav edelstenen kanskje er Calvarino, som oversatt til norsk betyr «liten ildprøve». Vitikulturen er miljøvennlig og familien driver helt organisk vinproduksjon.

Vi gleder oss til en helaften hjemme hos oss med glass fulle av hvitt, rødt og søtt. Kommer du?

Pris kr. 1695,- per gjest inkludert mat og drikke.

Send din forespørsel til booking@restaurant1877.no