Wine & Dine med Domaine des Vignes du Maynes

Under årets Vinfest får vi besøk av Domaine des Vignes du Maynes som lager spennende viner basert på Chardonnay og Gamay druer. De holder til i den lille Landsbyen Cruzille i Macon (Bourgogne, Frankrike) og er kjent for å være en av de første produsentene i Frankrike som begynte med økologisk vindyrking.

Vi vil servere en 3- retters meny sammen med 5 forskjellige viner fra produsenten. For anledningen flytter Ellie Gastrobar inn hos oss og har plukket ut noen av sine signaturretter.

Ofte kombineres klassiske franske viner med det franske kjøkken, men Ellie liker å gå sine egne veier. Smakene hentes fra hele verden og denne kvelden kommer det en italiensk klassiker med en norsk vri og japansk gatemat i ny drakt – på Ellie liker de å leke!

Men ta det helt rolig, rettene er valgt for å komplimentere kveldens stjerne – vinen.

Vi ønsker å skape en intim og sosial vinkveld hvor maten serveres som deleretter. I en uformell og avslappet setting, vil gjestene få anledning å stille spørsmål og ha det hyggelig i godt lag.

Vin:
Mâcon Villages Blanc 2017 (Chardonnay)
Mâcon-Cruzille Aragonite 2017 (Chardonnay)
Mâcon-Cruzille Rouge 2017 (Gamay)
Mâcon-Cruzille Manganite 2013 (Gamay)
Mâcon-Chardonnay Clos Fourneau 2016 (Chardonnay)

Mat:
Soppbuljong med urter
Fettuccine Ellie – fersk båndpasta med 24 måneder gammel parmesan og Kraftkar fra Tingvoll.
Svinekjøttboller «okonomiyaki» servert med frisk kålsalat, sitrusmajones, vårløk og katsuobushi
Ost ♥

Pris: 890 kr.

Tidspunkt: 3. Mai (Fredag) og 4. Mai (Lørdag) klokken 19:00
Sted: Vågal, Kong Oscarsgaten 10

Det er begrenset med plasser, så vi anbefaler å kjøpe billetter så snart som mulig
Billetter kjøpes i baren på VÅGAL

What’s all the Fuss about?

Vinkveld med Fusser (Pfalz, Tyskland)

Vi har den store glede å invitere til en uformell vinkveld på Vågal. I anledning Bergen vinfest 2018 har vi fått besøk av vinprodusent Georg og Martin Fusser, representert med vinmaker Georg Fusser.
Han vil ta oss gjennom deres spennende portefølje av viner. Her vil hovedfokus være på riesling-viner, men vi vil også få stifte nærmere kjentskap med deres «signaturvin» Fusser Blanc de Pinot Noir. Se heller ikke bort fra at Georg har med en overraskelse eller to til Bergen.

Vi vil smake på alle vinene; hver for seg, flere sammen for sammenligning, og også i kombinasjon med mat. Det blir naturligvis også tid til spørsmål og vinprat. Både med vinmaker, men også sammen med andre vininteresserte samlet i godt lag.

Vi byr på gode viner, noe å bite, vinquiz med premie og sosialt felleskap.

Vi håper dere har lyst å være med på denne unike anledningen til å oppleve Fusser i Bergen!
Tid: kl 19:00
Pris: 585,-

Billetter kjøpes i baren på Vågal (Kong Oscars gate 10)
OBS! Det er begrenset med plasser.

OM PRODUSENT:
Brødrene Georg og Martin Fusser har siden 2006 laget viner i Niederkirchen i nærheten av Deidesheim i Pfalz.

Etter å sammen ha fullført sine studier i ønologi, ønsket brødrene å leve ut sin drøm som fullskala vinprodusenter. De overtalte sin far til å beholde druene familien produserte i stedet for å videreselge dem til andre vinprodusenter i området. Dette ble starten på vineventyret til Georg og Martin. Brødrene har i løpet av de siste ti årene bygget opp sin egen virksomhet og eier I dag 12,5 hektar med vinmark, som drives etter biodynamiske prinsipper.

Dette en derfor en forholdsvis ny produsent, ikke bare for det norske markedet, men også generelt. Begge har pinot noir og riesling øverst på sin favorittliste, og det er kanskje det som er inspirasjonen bak vinmarkene, som i all hovedsak er plantet med disse to druene.

Brødrene samarbeider tett, og tar alle avgjørelser i felleskap. Til daglig er det Martin som tar hånd om vinmarkene, mens hans bror Georg har ansvar for det som skjer i kjelleren.

Allerede siden deres første årgang ble lansert i 2007 har Fusser-brødrene vunnet flere priser for vinene sine.

I 2011 ble vinmarkene lagt om til økologisk drift, og siden 2014-årgangen har også flere av vinene vært sertifisert økologisk. Vinene spontanfermenteres, og det gir dem flott kompleksitet, dybde og lagringsevne.

What’s all the Fuss about?

Vinkveld med Fusser (Pfalz, Tyskland)

Vi har den store glede å invitere til en uformell vinkveld på Vågal. I anledning Bergen vinfest 2018 har vi fått besøk av vinprodusent Georg og Martin Fusser, representert med vinmaker Georg Fusser.
Han vil ta oss gjennom deres spennende portefølje av viner. Her vil hovedfokus være på riesling-viner, men vi vil også få stifte nærmere kjentskap med deres «signaturvin» Fusser Blanc de Pinot Noir. Se heller ikke bort fra at Georg har med en overraskelse eller to til Bergen.

Vi vil smake på alle vinene; hver for seg, flere sammen for sammenligning, og også i kombinasjon med mat. Det blir naturligvis også tid til spørsmål og vinprat. Både med vinmaker, men også sammen med andre vininteresserte samlet i godt lag.

Vi byr på gode viner, noe å bite, vinquiz med premie og sosialt felleskap.

Vi håper dere har lyst å være med på denne unike anledningen til å oppleve Fusser i Bergen!

Tid: kl. 19:00

Pris: 585,-

Billetter kjøpes i baren på Vågal (Kong Oscars gate 10)
OBS! Det er begrenset med plasser.

OM PRODUSENT:
Brødrene Georg og Martin Fusser har siden 2006 laget viner i Niederkirchen i nærheten av Deidesheim i Pfalz.

Etter å sammen ha fullført sine studier i ønologi, ønsket brødrene å leve ut sin drøm som fullskala vinprodusenter. De overtalte sin far til å beholde druene familien produserte i stedet for å videreselge dem til andre vinprodusenter i området. Dette ble starten på vineventyret til Georg og Martin. Brødrene har i løpet av de siste ti årene bygget opp sin egen virksomhet og eier I dag 12,5 hektar med vinmark, som drives etter biodynamiske prinsipper.

Dette en derfor en forholdsvis ny produsent, ikke bare for det norske markedet, men også generelt. Begge har pinot noir og riesling øverst på sin favorittliste, og det er kanskje det som er inspirasjonen bak vinmarkene, som i all hovedsak er plantet med disse to druene.

Brødrene samarbeider tett, og tar alle avgjørelser i felleskap. Til daglig er det Martin som tar hånd om vinmarkene, mens hans bror Georg har ansvar for det som skjer i kjelleren.

Allerede siden deres første årgang ble lansert i 2007 har Fusser-brødrene vunnet flere priser for vinene sine.

I 2011 ble vinmarkene lagt om til økologisk drift, og siden 2014-årgangen har også flere av vinene vært sertifisert økologisk. Vinene spontanfermenteres, og det gir dem flott kompleksitet, dybde og lagringsevne.