Vårens eventyr – Bergen Vinfest på Neptun!

Fredag 4.mai 2018 kl. 19.00

 

Norske råvarer fra havet møter chilensk matkultur med deilig sjømat fra buffet og mye GOD vin. Mathiue, fra vingården, Cono Sur, byr på en frisk aperitiff kl. 19.00 og loser oss utover med 6 velvalgte viner til de ulike smaker. Cono Sur sin historie får du med på kjøpet og er du heldig kommer det en liten trudde-lutt og en representant for den chilenske nasjonaldrakten.

Hele kvelden kr. 995 pr. person

 

Bordbestilling;

e-mail: karin.haugland@scandichotels.com

Telefon: 55 30 68 51 / 908 22 132

 

Cono Sur

Vina Cono Sur ble grunnlagt i 12993 med tanke på å utforske eksportmarkedet for innovative og nyskapende viner fra Chile.

Navnet Cono Sur refererertil beliggenheten på den sørlige halvkule „Cono of South America“, hvor Chile befinner seg helt mot vest.

Hovedkontoret til ono Sur finner vi 150 km sør for Santiago i hjertet av den anerkjente dalen, Colchagua Valley. Cono Sur er et ungt vinhus og deres motto gjenspeiler dette.

 

Cono Sur søker hele tiden etter de beste vinmarkenesom best kan uttrykke aroma og smak fra de forskjellige druetypene.

De utforsker nye muligheter hele tiden og er blitt den største produsent av Pinot Noir i Sør-Amerika.

 

I 1998 begynte Cono Sur sitt prosjekt for å snu jordbruket sitt i retning av det økologiske.Fra tradisjonelt jordbruk med sprøytemidler og kunstgjødsel har Cono Sur gått over til mer miljøvennlige metoder, og bruker nå innsekter og planter for å kontrollere sykdommer og ugress i vinmarkene. I 2000 startet Cono Sur med å produsere økologiske viner, og de har per i dag flere økologiske viner på markedet.

Metodene de bruker for å dyrke best mulig druer gjenspeiler deres filosofi  om enkelhet, renhet og økologi.

 

Chile har perfekte forhold for dyrking av vindruer !

De har middelhavsklima med regn om vinteren, men lange tørre perioder både om våren og sommeren.Det er stor temperaturfoskjell mellom dag og natt, ofte opp til 20 grader.

I tillegg får plantene mye sol, men temperaturen blir sjelden over 30 grader.

 

Cono Sur eier 1000 hektar vinmark fordelt på 40 forskjellige eiendommer i dalene Limari, Aconcagua, Casablanca, San Antonio, Maipo, Cachapoal, Colchagua, Curico, Maule og Bio-Bio.

 

50% av druene dyrkes på egen jord, 30% får de av Conhhay y Toro, 20% av druene kjøper de av vinbønder de har signert kontrakt med over lang tid. På denne måten sikres jevn, god kvalitet.