What’s all the Fuss about?

Vinkveld med Fusser (Pfalz, Tyskland)

Vi har den store glede å invitere til en uformell vinkveld på Vågal. I anledning Bergen vinfest 2018 har vi fått besøk av vinprodusent Georg og Martin Fusser, representert med vinmaker Georg Fusser.
Han vil ta oss gjennom deres spennende portefølje av viner. Her vil hovedfokus være på riesling-viner, men vi vil også få stifte nærmere kjentskap med deres «signaturvin» Fusser Blanc de Pinot Noir. Se heller ikke bort fra at Georg har med en overraskelse eller to til Bergen.

Vi vil smake på alle vinene; hver for seg, flere sammen for sammenligning, og også i kombinasjon med mat. Det blir naturligvis også tid til spørsmål og vinprat. Både med vinmaker, men også sammen med andre vininteresserte samlet i godt lag.

Vi byr på gode viner, noe å bite, vinquiz med premie og sosialt felleskap.

Vi håper dere har lyst å være med på denne unike anledningen til å oppleve Fusser i Bergen!
Tid: kl 19:00
Pris: 585,-

Billetter kjøpes i baren på Vågal (Kong Oscars gate 10)
OBS! Det er begrenset med plasser.

OM PRODUSENT:
Brødrene Georg og Martin Fusser har siden 2006 laget viner i Niederkirchen i nærheten av Deidesheim i Pfalz.

Etter å sammen ha fullført sine studier i ønologi, ønsket brødrene å leve ut sin drøm som fullskala vinprodusenter. De overtalte sin far til å beholde druene familien produserte i stedet for å videreselge dem til andre vinprodusenter i området. Dette ble starten på vineventyret til Georg og Martin. Brødrene har i løpet av de siste ti årene bygget opp sin egen virksomhet og eier I dag 12,5 hektar med vinmark, som drives etter biodynamiske prinsipper.

Dette en derfor en forholdsvis ny produsent, ikke bare for det norske markedet, men også generelt. Begge har pinot noir og riesling øverst på sin favorittliste, og det er kanskje det som er inspirasjonen bak vinmarkene, som i all hovedsak er plantet med disse to druene.

Brødrene samarbeider tett, og tar alle avgjørelser i felleskap. Til daglig er det Martin som tar hånd om vinmarkene, mens hans bror Georg har ansvar for det som skjer i kjelleren.

Allerede siden deres første årgang ble lansert i 2007 har Fusser-brødrene vunnet flere priser for vinene sine.

I 2011 ble vinmarkene lagt om til økologisk drift, og siden 2014-årgangen har også flere av vinene vært sertifisert økologisk. Vinene spontanfermenteres, og det gir dem flott kompleksitet, dybde og lagringsevne.