Wine & Dine med Domaine des Vignes du Maynes

Under årets Vinfest får vi besøk av Domaine des Vignes du Maynes som lager spennende viner basert på Chardonnay og Gamay druer. De holder til i den lille Landsbyen Cruzille i Macon (Bourgogne, Frankrike) og er kjent for å være en av de første produsentene i Frankrike som begynte med økologisk vindyrking.

Vi vil servere en 3- retters meny sammen med 5 forskjellige viner fra produsenten. For anledningen flytter Ellie Gastrobar inn hos oss og har plukket ut noen av sine signaturretter.

Ofte kombineres klassiske franske viner med det franske kjøkken, men Ellie liker å gå sine egne veier. Smakene hentes fra hele verden og denne kvelden kommer det en italiensk klassiker med en norsk vri og japansk gatemat i ny drakt – på Ellie liker de å leke!

Men ta det helt rolig, rettene er valgt for å komplimentere kveldens stjerne – vinen.

Vi ønsker å skape en intim og sosial vinkveld hvor maten serveres som deleretter. I en uformell og avslappet setting, vil gjestene få anledning å stille spørsmål og ha det hyggelig i godt lag.

Vin:
Mâcon Villages Blanc 2017 (Chardonnay)
Mâcon-Cruzille Aragonite 2017 (Chardonnay)
Mâcon-Cruzille Rouge 2017 (Gamay)
Mâcon-Cruzille Manganite 2013 (Gamay)
Mâcon-Chardonnay Clos Fourneau 2016 (Chardonnay)

Mat:
Soppbuljong med urter
Fettuccine Ellie – fersk båndpasta med 24 måneder gammel parmesan og Kraftkar fra Tingvoll.
Svinekjøttboller «okonomiyaki» servert med frisk kålsalat, sitrusmajones, vårløk og katsuobushi
Ost ♥

Pris: 890 kr.

Tidspunkt: 3. Mai (Fredag) og 4. Mai (Lørdag) klokken 19:00
Sted: Vågal, Kong Oscarsgaten 10

Det er begrenset med plasser, så vi anbefaler å kjøpe billetter så snart som mulig
Billetter kjøpes i baren på VÅGAL