Pergola

Velkommen til en uformell og koselig atmosfære hos oss på Pergola mat og vinbar. Du finner oss i skostredet, men vi har også inngang fra Nedre Korskirkealmenningen.

 

Hos oss kan du velge mellom 350 forskjellige viner fra hele verden. Prøv gjerne vår egen import. Vi har et godt utvalg av oster, salamier og skinker.
Har man lyst på noe varmt så lager vi i tillegg italiensk pizza.
For større grupper kan vi lage til en utvidet 3-retters meny.

 

Og på fine dager hvorfor ikke ta et glass eller to i vår koselige bakgård.

Welcome to a casual and cozy atmosphere at Pergola food and wine. You can find us in the vibrant Skostredet.

 

Here you can choose from 350 different wines from around the world. Feel free to try our own imports. We also have a good selection of cheeses, salamis and hams.
If you fancy something hot we make a stunning Italian pizza.
For larger groups we also offer an extended 3-course menu.

 

And on sunny days why not have a glass or two in our cozy backyard.

Nedre Korskirkealmenning 9
55 01 86 73
www.pergola.no

TORSDAG 27. AUG

Vintog

17.30 – 23.00
Oppmøte i Logen Teater
Pris 490,- / 414,- BT Kortet

Vi starter på Logen hvor deltakerne så går fra restaurant til restaurant. På hvert stoppested blir det servert vinfestaktuelle viner og deilige smakebiter på mat som passer til. Vinmakerne vil være til stede og fortelle om sine viner på stoppestedene, og kokkene kan kansje forelle deg hvorfor akkurat denne vinen passer til maten som serveres. Cascina Corte holder til i Dogliani i Piemonte. Fra Dogliani kommer kanskje de beste Dolcettoene i området. Her blir ofte
de beste vinmarkene brukt til denne druen. Cascina Corte er biodynamisk, og lager svært rene,faste og fruktdrevne viner. I tillegg til Dolcetto, dyrker de også Nebbiolo og Barbera.

 

We start at Logen Theatre where participants will then go from restaurant to restaurant. At each stop you will be served different wines and delicious tastes of food to match. Winemakers will also be present to talk about their wines at the stops, and the chefs will tell you why this particular wine suited to the food served.

FREDAG 28. AUG

Smakinger

kl. 18.00 & 20.30

Dr Bürklin Wolf:
Bürklin Wolf er en produsent i Pfalz i Tyskland, nærmere bestemt Wachenheim. Der har de holdt til siden 1597. De råder over 85 hektar vinmark. Kvaliteten på deres viner er svært høy, og de har vært biodynamisk i mange år.
Dette er en smaking man absolutt ikkje bør gå glipp av.

LØRDAG 29. AUG

“Boblende shopping i Skostredet”

Fra kl. 11.00 – 15.00

Den perfekte lørdag formiddag for de som ønsker å kombinere litt shopping, mat, bobler, kultur og utvide sin kunnskap om Marie Antoinette vakre bryst. Vi starter selvsagt på Pergola Vinbar med lett introduksjon til boblenes verden og antipasti. Videre vil vi besøke varierte og spennende butikker hvor det blir mulighet for shopping i tillegg til videre fordypning i boblenes underligheter. Vi avslutter på Colonialen Litteraturhuset til sen lunsj og konkluderende bobler. Elisabeth og Laila fra Colonialen er guider for dagen og vil sørge for en fin fin formiddag i Skostredet.
Vi starter på Pergola Vinbar kl 1100 og avslutter på Colonialen Litteraturhuset kl 1500.

Maks plass 30 personer

Kr: 890,-

LØRDAG 29. AUG

1960- & 1970-TALLET

Fra kl. 18.30

Vi holder en liten ekslusiv smaking av gamle viner. Her blir det litt forskjellig. Men det meste vil være fra 60 og 70 tallet. Pris pr.prs. er 1500,-

Vinfestens samarbeidspartnere

Vinhuset
Friele
Vår
Nores
Culina