Rå kvalitet for pengene

Våren er over oss i Bergen, og på Norges 8. spesialpol feirer de jaggu med å slippe 2017 årgang riesling denne uken.

Er det noe alle vinkelnere vet så er det at riesling ofte er ensbetydene med høy kvalitet og gir meget god valuta for pengene.

Her får du 7 gode grunner til hvorfor du skal ta deg en tur på polet i Valkendorfsgate og handle litt riesling akkurat nå:

  • Riesling betyr friske viner. Viner med lav syre er kjedelige og man blir fort lei av dem.
  • Riesling, med sin høye syre er fantastisk til mange forskjellige typer mat.
  • Vinene kan ofte lagres, også de beste rimelige vinene.
  • Riesling blir mye bedre med litt lagring.
  • Riesling hører til sommerens retter – spesielt krabbe og reker.
  • Friske viner er godt i varmen.
  • Riesling fra klassiske områder i Tyskland og Østerrike gir ofte god kvalitet for pengene.
  • Det fins et utrolig utvalg av riesling, fra sødmefulle til helt tørre viner.

 

God riesling kan være en meget god investering, men hvordan finner du det aller beste kjøpet og den vinen du liker aller best?

Bergen Vinfest arrangerer kanskje Vestlandets største vinmesse for publikum den 5. Mai i år. Ca. 20 importører stiller med ca. 15 – 25 viner hver. Bli med oss på en skikkelig riesling-jakt.

Her er to gode kjøp fra slippet!

Wolfer Riesling 2016
Weingut Vollenweider, Mosel
Kr. 251,- 

Moden pære og eple på nesen. Hint av lime og hvite blomster. Saftig inngang. Delikat og samtidig energisk smak av moden frukt midt i munnen. Tørr og strukturert finish av sitrus og grønne epler.

Dette er en lett, og samtidig godt strukturert tørr hvitvin som egner seg til å bare drikke, men også litt lettere fisk og skalldyrsretter uten for mye vekt av smør og fløte. Supert til asiatisk, men helst ikke noe spicy.

 

Niederhaüser Hermannshöhle Riesling Trocken ”Magnus”
Weingut Jakob Schneider, Nahe
Kr. 375,- 

Rik og ”stor” på nesen med duft av honningmelon, fersk ananas og urter. Massivt og bredt fruktig anslag med smak av moden frukt, sitrus og gule epler. Svært mineralsk i munnen som gir en finmasket, elegant struktur. Ren finish av lime og grønne epler. Strukturert og syrlig hele veien ut.

Dette er en tydelig toppvin med masse autoritet. Nahe gjorde det bedre i den litt vanskelige 2017 årgangen og tilbyr moden og litt modnere frukt enn de nordligere områdene. Denne kan du fint lagre i 10 år. Mat: prøv til en klassisk fiskerett gjerne med et krabbeelement og en elegant fløtebasert saus.

Bli med på messe!

Finn din favorittvin og bli med på Bergen Vinfest sin vinmesse . Prøvesmak over 200 viner!