Vinmaker-middag med Cosmic Vinyaters

Friday
6
May
18:00
Colonialen Litteraturhuset
Pris
1495
Billetter

Salvador har laget vin siden han var 16 år. Nå, litt eldre, er han i ferd med å bli en legende innen vinverden!

“Salva” har lang erfaring som vinmaker og etter naturens spilleregler lager han helt magiske viner! Bobler, hvite, rosa og røde. Vi har tidligere besøkt Salvador i Emporda og gleder oss stort til å få han på besøk i Bergen. Fredag kveld under Bergen Vinfest inviterer vi til en nydelig gastronomisk reise i Brasseriet med en 5-retters meny hvor hans viner skal få skinne til maten. Vi smaker 1 og 2 viner til hver rett og lar smaksløkene få glede seg over tipp topp kombinasjoner. “Salva” blir vert for kvelden og vil bevege seg rundt til alle som ønsker å lytte - han vil fortelle om hans viner og vinverden han lever i.  Makan til kunnskap og sykt digge viner skal man lete lenge etter!!

Kom og bli med på en liten kosmisk mat og vinreise!

Pris kr. 1495  pr person (app + 5-retters meny + vinmeny)
Fredag 6. mai fra kl 1800
Sted: Brasseriet, Litteraturhuset

Cosmic Vinyater


Cosmic Vinyaters produserer økologiske og naturlige viner i Emporda og Penedes. Salvador «Salva» Batlle produserte sin første vin fra foreldrene sin vinmark i Penedes allerede som 16-åring. I 2013 kjøpte han et lite forlatt vineri med tilhørende leilighet i Emporda, og har gradvis økt sin produksjon her med et sterkt fokus på lokale druer. Salva har nå overtatt flere gamle vinmarker i området etter å ha blitt tilbudt dem av de lokale, og han replanter også mye carignan blanc med tanke på fremtidige generasjoner. De siste årene har Salva også podet lokale druer vekk fra de internasjonale druesortene plantet på 80-tallet. År for år har Cosmic Vinyaters økt sin kvalitet og kompetanse, og det er en grunn til at han er valgt til en av produsentene med hovedfokus hos en av de beste restaurantene i området, nemlig Celler Can Roca.